Tiskanje in pošiljanje izdanih računov

Articles

Masovno urejanje izdanih računov
Masovno urejanje izdanih računov (izstavljanje, preklic, tiskanje, brisanje, formiranje ponavljajočih računov)
Tiskanje računa in predračuna s QR kodo
Navodila velja za pripravo izdanega računa in predračuna s QR kodo brez plačilnega naloga UPN.
Tiskanje računa s plačilnim nalogom
Navodila velja za pripravo izdanega računa s plačilnim nalogom. na zavihku Predogled > v spustnem seznamu izberemo izpis > Izdan račun s plačilnim nalogom.
Ponavljajoči izdani računi
V Minimaxu lahko enostavno pripravimo račune, ki se ponavljajo (za istega kupca, z istimi artikli, v istem znesku), Na primer za pavšale, vzdrževanja, naročnine, šolnine ipd.
Podatki na UPN so natisnjeni izven vnosnih polj
V primeru, ko pri tiskanju izdanega računa z UPN obrazcem besedilo ni natisnjeno točno v predpisana polja, preverimo nastavitve za tiskanje.
Pošiljanje računa s predtiskano glavo po e-pošti
V primeru, da tiskamo račune in predračune s predtiskano glavo, je na izpisu dejansko v glavi in nogi dokumenta prazen prostor. Pri pošiljanju takega računa oziroma predračuna po e-pošti bi bil na vrhu prazen prostor, zato program za priponko e-poštnega sporočila pripravi račun, ki upošteva za glavo podatke iz splošnih nastavitev izpisov.
Kako naknadno popravimo naslov kupca na izdanem računu?
v primeru, ko smo izdali račun kupcu, nato pa naknadno popravili podatke o naslovu kupca, vendar na računu še vedno izpisan stari naslov.Na zavihku Naslovnik/Prejemnik preverimo, če je zapisan popravljen naslov. Sicer ga ročno uredimo.
Kako preverimo, če smo račun uspešno poslali po e-pošti?
E-poštna sporočila program pošilja preko Minimax strežnika, zato teh sporočil ne vidimo v svojem e-poštnem programu (Outlook), v mapi Poslano. komu smo sporočilo poslali s ponovnim klikom na Pošlji po e-pošti znotraj izdanega računa.
Kako na dokumentih natisnemo (skenirani) podpis?
Nastavitev izpisa izdanega računa lahko urejamo: v meniju Nastavitve > Izpisi, in neposredno na vnosu izdanega računa.
Podjetje je postalo zavezanec za DDV, kar smo v programu popravili. Na izpisu sprememba ni upoštevana.
Podjetje je postalo zavezanec za DDV, kar smo v programu popravili. Na izpisu ta sprememba ni upoštevana.Nastavitve za izpise dokumentov niso odvisne od sprememb v nastavitvah organizacije (sprememba statusa za DDV, spremembe sedeža organizacije, transakcijskih računov in podobno).
Izdani računi - tiskanje dnevne rekapitulacije
Izdani računi omogočajo tiskanje dnevne rekapitulacije računov.
Izpis podatkov o izdanih računih iz elektronsko vodenih evidenc
Zavezanec, ki uporablja računalniške programe ali elektronske naprave mora, na zahtevo davčnega organa predloži izpis podatkov o izdanih računih na način in v obliki ki je predpisan v pravilniku.