Minimax in delo od doma

Minimax lahko uporabljamo kjer koli, če imamo dostop do spleta, torej tudi od doma. Če obstaja možnost, da bomo do programa dostopali z drugega računalnika,  pravočasno uredimo nastavitve.

Prijavljamo se z digitalnim potrdilom

Če v Minimax vstopamo z digitalnim potrdilom:

  • na domačem računalniku čim prej namestimo potrdilo. Uvozimo ga med "Osebna potrdila" (ang. personal).
  • če to ni možno, predlagamo, da odstranite povezavo z digitalnim potrdilom, in kot dodatno  varnostno metodo določite preverjanje v dneh korakih.

Prijavljamo se z metodo preverjanja v dveh korakih

V tem primeru ne potrebujemo ničesar dodatno nastavljati. Ko se bomo na drugem računalniku želeli prijaviti v Minimax, nas bo program pozval, da vpišemo varnostno kodo, ki jo bomo prejeli preko SMS sporočila.

Nasvet.

V vsakem primeru natisnemo rezervne kode, s katerimi lahko vstopimo tudi v primeru, da ne prejmemo kode preko SMS sporočila.  

Sprememba prijave s pomočjo digitalnega potrdila na metodo preverjanja v dveh korakih

  1. V Minimaxu kliknemo na Moj profil.
  2. ter izberemo Urejanje osnovnih podatkov.
  3. V razdelku Digitalna potrdila kliknemo na križec na koncu vrstice. S tem izbrišemo način prijave s  potrdilom v Minimax. Ne izbriše pa digitalnega potrdila, ki je še vedno nameščeno na računalniku in ga bomo lahko kasneje ponovno določili za prijavo v program. 
  4. Nato v razdelku Preverjanje v dveh korakih kliknemo Omogoči ter sledimo korakom. Potrebujemo mobilni telefon, s pomočjo katerega se bomo prijavljali v Minimax. Za prijavo bomo namreč prejeli varnostno kodo preko SMS sporočila.  
  5. S tako nastavitvijo se lahko v Minimax prijavimo s katerega koli računalnika. Poznati moramo svoje uporabniško ime in geslo, pri sebi pa moramo imeti tudi telefon, ki smo ga navedli v nastavitvah. 
  6. Na vstopno stran se nato vrnemo s klikom na Nazaj v Minimax .
V tem prispevku