Prenovljen nabiralnik

Nabiralnik smo prenovili in ga razdelili na dve področji:

  • vhodne dokumente in
  • izhodne dokumente

Kot doslej, v nabiralnik > vhodni dokumenti prejmemo vse prejete e-račune in bančne izpiske ter druge dokumente, ki nam jih stranke pošljejo po elektronski pošti. Datoteke lahko tudi sami, ročno dodamo v nabiralnik. 

Program osvežuje nabiralnik samodejno in vsako uro izvede avtomatski prejem dokumentov iz elektronskih poti. Nabiralnik lahko osvežimo tudi ročno, s klikom na . Pri prenosu oziroma dodajanju datotek program samodejno izpiše datum in čas dodajanja datoteke, kdo je datoteko poslal oziroma dodal ter opis. Opis lahko poljubno uredimo.

Po novem, pa v meniju nabiralnik > izhodni dokumenti najdemo tudi izdane e-račune. V ta zavihek nas program preusmeri iz menija Poslovanje > Izdani računi > Izdani e-računi. Program samodejno zapiše datum in čas potrditve e-računa, način prenosa in opis. Pripravljene e-račune lahko pošljemo prejemnikom ali jih označimo kot obdelane. 

Status e-računa preverimo tako, da označimo polje prikaži tudi obdelane. Pri uspešno prenesenem e-računu, je v  stolpcu Status izrisana .  S klikom na ikono preverimo:

  • Zgodovino dokumenta > datum in čas pošiljanja e-računa, kdo je e-račun obdelal in opis.
  • Xml datoteko in pdf računa > xml datoteko in pdf izpis računa lahko natisnemo ali prenesemo na računalnik.

Več o možnostih, ki jih omogoča nabiralnik preberite tukaj.

Kako izdamo e-račun pa lahko preberete tukaj.

V tem prispevku