Dopolnitve pri obračunu storitev računovodskega servisa

S ciljem čim boljše uporabniške izkušnje smo dopolnili pripomoček obračun storitev.

Pravica uporabnika do vpogleda in obdelovanja obračuna storitev

Po novem lahko administrator plačnika podeli pravico do pregleda in obdelovanja obračuna storitev tudi drugim uporabnikom, ki so dodani kot računovodja (vrsta uporabnika).

Na preglednici obračuna storitev klikne na ikono in izbere Uporabniki. Program prikaže samo uporabnike plačnika, ki so dodani kot računovodje. Pri uporabniku, kateremu želi podeliti pravico do vpogleda in obdelovanja obračuna storitev, doda kljukico v stolpcu Dostop do obračuna storitev.

Dnevnik knjiženja kot priloga k računu

Dodali smo možnost, da poleg računa pošljemo stranki tudi dnevnik knjiženja, kot poročilo o opravljenem delu. Pri urejanju obračuna storitev za posamezno organizacijo program ponudi polje Dnevnik knjiženja, kot priloga k računu. Če polje označimo, bo stranki poleg računa poslan tudi dnevnik knjiženja kot priloga k računu.

  1. Izbiramo lahko izračun po:
    • pavšalu in/ali
    • številu storitev.

Nov artikel Knjižbe podjetnikov

Pri izračunu po opravljanih storitvah smo dodali nov artikel knjižbe podjetnikov. Program beleži knjižbe vseh vrst temeljnic, ki jih vnesel podjetnik. Ta funkcionalnost omogoča, da računovodja, ki te knjižbe pregleduje, obračuna tudi storitev pregledovanja knjižb. 

 

Dopolnitve pri obračunu dodatnih storitev

Po novem pri obračunu dodatnih storitev program samodejno predlaga uporabnika, ki trenutno vnaša dodatno storitev. Uporabnika lahko tudi ročno izberemo na spustnem seznamu. 

Dodali smo tudi polje artikel, v katerem na spustnem seznamu izberemo artikle iz šifranta. Program predlaga naziv, količino in ceno ter morebiten popust iz šifranta oziroma cenika obračuna storitev za izbrano organizacijo. Predlagane podatke lahko ročno spremenimo. V primeru vnosa novega artikla oziroma spremembe podatkov bo program samodejno doda dodatno storitev na cenik oziroma posodobi cenik obračuna storitev izbrane organizacije.

Iskanje organizacij na preglednici obračuna storitev

Na preglednici obračuna storitev smo dodali polje za iskanje organizacij. Program sistemsko prikaže na preglednici vse organizacije do katerih imamo dostop kot računovodja.  Če želimo preveriti obračun storitev za posamezno organizacijo, vpišemo v polje za iskanje naziv organizacije.

Prikaz prometa prihodkov za posameznega uporabnika

Pri pregledu rekapitulacije po uporabnikih poleg seznama opravljenega dela po posameznem uporabniku lahko po novem preverimo tudi promet prihodkov, ki so ga ustvarili uporabniki glede na cene obračunanih artiklov. 

Več o obračunu storitev računovodskega servisa lahko preberete tukaj.

V tem prispevku