Dopolnitve pri uvozu prejetega računa iz nabiralnika

Predlaganje vrstic artiklov pri uvozu e-računa

Pri uvozu prejetega e-računa iz nabiralnika program pripravi osnutek prejetega računa in izpolni v glavi računa znane podatke. Na vrstici računa predlaga odhodek neposredno iz nabiralnika z vrsto odhodka > navaden odhodek oziroma predlaga vrsto odhodka in konto iz predhodnega e-računa za isto stranko. 

Po novem pa poleg odhodka program prikaže tudi vrstice artiklov (program artikle samodejno prepozna po šifri). Ta funkcionalnost pride v poštev predvsem pri vnosu prejetega računa s povezavo na zaloge (vrsta odhodka > zaloga), saj podatke vrstic artiklov prepiše na prejem blaga in materiala. 

Več o prejetem e-računu s povezavo na zalogo preberite tukaj.

Prenos vsebine elektronskega sporočila iz nabiralnika na prejeti račun 

Pri prenosu datotek prejetega računa iz nabiralnika, jih samodejno doda na osnutek prejetega računa kot priponko. Po novem se pri uvozu prenese tudi vsebina elektronskega poročila

S klikom na posamezno priponko, jo program odpre na desni strani ekrana, kar nam omogoča lažji vnos oziroma prepis podatkov. Priponko uvoženo iz nabiralnika, izbrišemo iz priponki prejetega računa s klikom na . Program jo premakne nazaj v nabiralnik.

Več o uvozu prejetih e-računov preberite tukaj.

V tem prispevku