Vodenje proizvodnje s pomočjo delovnih nalogov

 

Eden od načinov vodenja proizvodnje je s pomočjo delovnih nalogov. Osnovni namen delovnega naloga je evidentiranje materialov in polizdelkov(sestavnic), potrebnih za izdelavo določenega izdelka. Minimax  na podlagi podatkov na delovnem nalogu pripravi izdajo v proizvodnjo s katero se razbremenijo zaloge z porabljen material in prejem iz proizvodnje s katerim se zaloge obremenijo za proizvedene izdelke.

Vnos delovnega naloga

1. Vnesemo glavo delovnega naloga kot običajno.

 

Vnos vrstice delovnega naloga

1. Iz spustnega seznama izberemo artikel, ki ga želimo izdelati, vnesemo količino, ceno ter prodajno ceno artikla. Cena, ki jo vnesemo, vpliva na povečanje vrednosti zaloge.

2. Artikel shranimo s klikom na Shrani vrstico, nato pa s klikom na Dodaj sestavnico (ko ima artikel že dodane sestavne dele, se preimenuje v Sestavnica) v vrstici artikla začnemo z dodajanjem sestavnih delov artikla.

 

Sestavni deli artikla

1. Iz spustnega seznama izberemo artikel, ki je sestavni del artikla, ki ga želimo izdelati ter vnesemo količino, ki je potrebna pri izdelavi enega artikla. Potrebno je vnesti vse sestavne dele artikla iz katerih je ta artikel sestavljen. Če imamo pri tem artiklu v šifrantu artiklov že vneseno sestavnico artikla, se bodo sestavni deli za ta artikel predlagali.

Če nam program ne dovoli vnesti sestavnih delov artikla, je potrebno preveriti, da nimamo vnesenega datuma v polju Potrjen v glavi delovnega naloga.

Ko smo na delovni nalog dodali vse artikle, delovni nalog shranimo s klikom na Shrani.

 

Izdaja v proizvodnjo

1. Ko smo z vnosom delovnega naloga končali in želimo delovni nalog poslati v proizvodnjo, se postavimo na pogled delovnega naloga in kliknemo na gumb V izdajo.

2. Na strani, ki se odpre, izberemo skladišče iz katerega bodo artikli izdani v proizvodnjo ter izbiro potrdimo s klikom na Napravi izdajo.

 

Kaj program pripravi?

Minimax v zalogah pripravi izdajo v proizvodnjo (IP) ter za sestavne dele vpisane v delovnem nalogu razbremeni zalogo.

 

Prejem iz proizvodnje

1. Ko smo v proizvodnji končali z izdelavo artiklov iz delovnega naloga, se postavimo na pogled delovnega naloga in kliknemo na gumb V prejem.

2. Na strani, ki se odpre, izberemo skladišče v katerega bomo artikle prejeli iz proizvodnje ter izbiro potrdimo s klikom na Napravi prejem.

 

Kaj program pripravi?

Minimax v zalogah pripravi prejem iz proizvodnje (PP) ter poveča zalogo v izbranem skladišču za artikle, ki so vpisani na delovnem nalogu.

Kategorije: