Vodenje proizvodnje na podlagi ročno vnesenih prejemov iz proizvodnje in razbremenjevanje zalog s pomočjo vnosa inventure zaradi porabe

 

Proizvodnjo v Minimaxu lahko vodimo tudi tako, da vnašamo le prejeme iz proizvodnje, nato pa namesto sprotnih izdaj v proizvodnjo naredimo inventuro zaradi porabe za določeno obdobje.

Prejem iz proizvodnje

1. V Zalogah kliknemo na gumb Nov prejem ter pri podvrsti prometa izberemo Iz proizvodnje.

2. Vnesemo glavo prejema.

3. Vnesemo vrstice prejema: iz spustnega seznama izberemo, v katero skladišče bomo artikel prejeli iz proizvodnje, nato izberemo artikel, ki smo ga proizvedli.

4. Vnesemo še količino posameznega artikla ter ceno za posamezni artikel.

5. Ko končamo z vnosom artiklov, ki smo jih prejeli iz proizvodnje, prejem potrdimo s klikom na Potrdi - zaloga se obremeni za vnesene artikle.

 

Inventura zaradi porabe

1. V Zalogah kliknemo na Inventura, nato pa pri vrsti inventure izberemo Inventura zaradi porabe.

2. Kliknemo na skladišče za katerega želimo narediti inventuro. Na strani, ki se odpre, je v preglednici prikazana zaloga v skladišču.

3. Kliknemo na Vnos dejanskih količin, nato pa v polja vnesemo količino za posamezni artikel, ki ga imamo na zalogi. Vnos količin zaključimo s klikom na Shrani.

4. Minimax ponovno prikaže preglednico z artikli na zalogi s kolićinami in količinami, ki smo jih vnesli pri inventuri. Pogled preglednice zapremo z Zapri.

5. Inventuro potrdimo s klikom na Potrdi. Prikazala se bo preglednica z artikli, ki smo jih vnesli pri inventuri kot manjko, zaloga se bo razbremenila za te artikle.

Kategorije: