Odprava težave v Chromu pri prijavi v Minimax

Pri prijavi v miniMAX z Google Chromom v nekaterih okoljih brskalnik javi napako: Ta spletna stran ni na voljo (ang. This webpage is not available) ter dodaten opis napake: ERR_SSL_CLIENT_AUTH_SIGNATURE_FAILED (če kliknete na Več (ang. More)).

Težava je v brskalniku - pri Googlu so izdali verzijo programa Chrome, ki imate težave z digitalnimi potrdili. Brskalnik se vam je samodejno posodobil.

Za vstop v miniMAX do odprave težav Chroma lahko uporabite Internet Explorer ali Mozilla Firefox. Priporočamo najnovejše verzije brskalnikov - na Windows XP-jih je najnovejši Internet Explorer verzije 8, če te verzije nimate, posodobite brskalnik. V brskalniku Mozilla Firefox je potrebno uvoziti digitalno potrdilo v brskalnik, če ga še nimate uvoženega.
Potrebno bo počakati verzijo Chroma v kateri so te težave odpravljene ali pa vstopati v MiniMAX z delujočimi brskalniki.

Začasna rešitev je, da prilagodite nastavitve brskalnika Google Chrome

Na namizju poiščite bližnjico do programa Google Chrome, kliknite nanjo z desnim gumbom miške ter izberite Kopiraj, nato pa kliknite na namizje z desnim gumbom miške ter izberite Prilepi, da podvojite bližnjico do programa Google Chrome. Kopirano bližnjico preimenujte v "Začasen dostop Minimax" ali kaj podobnega - bližnjico boste uporabljali, dokler ne odpravijo težav s Chromom.

1. Z desnim gumbom miške kliknite na bližnjico ter izberite Lastnosti.

2. V oknu, ki se odpre, je potrebno v polje Cilj (ang. Target) dodati naslednje parametre --ssl-version-max=tls1.1

Besedilo v polju Cilj nato izgleda približno takole: ... \Chrome\Application\chrome.exe --ssl-version-max=tls1.1

3. Nove nastavitve bližnjice potrdimo s klikom na V redu.

S temi nastavitvami lahko odpravite težavo, ki je opisana zgoraj, ter vstopite v miniMAX. Bližnjica naj služi za začasen dostop do miniMAXa dokler Google ne odpravi te napake v brskalniku Google Chrome.